Optimalt planerad 5-6:a med balkong i fritt söderläge

Unikt tillfälle att förvärva gavellägenhet med fönster i alla väderstreck och kanske Stockholms bästa utsikt. Milsvid panoramavy från alla fönster. Fina sällskapsytor med kök intill. 3-4 bra sovrum, badrum, gäst- wc och bra förvaring.

Fyrverkarbacken 21, 14 tr
5 Kök
128.5 kvm boarea
6 313 kr/mån
11 500 000 kr

Visningar
Kontakta mäklaren för visning

Budgivning pågår

BESKRIVNING

bostadsfakta

byggnad

föreningen

beskrivning

Fantastiska sällskapsytor med stora fönsterpartier i två väderstreck och utgång till balkong i söderläge. Panoramavy över Riddarfjärden ner Norr Mälarstrand, Södermalm, Slussen och Östersjön. Bra disponerat lägenhet, kök med matplats och sällskapsytorna intill varandra och sovrum, badrum samt förvaring i den andra delen av lägenheten. De 3 st. bra sovrum idag som lätt kan göras om till 4 st. vid behov. Badrum samt gäst-wc som kan byggas om två badrum önskas.

Matsal med stort fönster ut mot Riddarfjärden och fint ljusinsläpp. Dörr direkt in till köket och stor öppning in till vardagsrummet. Plats för en generös matsalsmöbel och sideboards. Ljusa väggar och massiv ekparkett.

Stort öppet vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp och utsikt både in mot Riddarfjärden och söder över mot Långholmen, Södermalm och Gröndal. Plats för två stora soffgrupper intill fönstren i varsin del av rummet och utgång till balkongen med en enastående fritt 180 graders utsikt i rent söderläge. Sol från förmiddagen till sen kväll. Plats för bord och två stolar.

Välplanerat kök med genomgående hög kvalité i anslutning till matsalen, väggen där i mellan är ej bärande. Gott om förvaring och avställningsytor samt matplats vid fönstret med Riddarfjärden och stora delar av Stockholm i blickfånget. Vit skåpinredning med gråmelerade bänkskivor i laminat. Infälld rostfri diskho med 2 hoar och keramikhäll. Inbyggd rostfri varmluftsugn och diskmaskin. Integrerad kyl/frys.

3-4 Sovrum,
Sovrum 1 med Riddarfjärden och Stockholm framför sina fötter. Stort fönsterparti med helglasad balkongdörr och ett underbart ljusinsläpp. Stor platsbyggd garderobsvägg av hög kvalité, Plats för både dubbelsäng och skrivbord intill fönstret.

Sovrum 2 är det största sovrummet med fönster i två väderstreck med milsvid utsikt både väster och norr ut. Platsbyggd bra förvaring hög av hög kvalité och plats för både dubbelsäng och arbets-/läshörna. Detta rum kan göras om till 2 rum, se alternativ planskiss.

Sovrum 3 ligger mest avskilt längst in i lägenheten med utsikt över Kungsholmen bort mot Solna. Även här finns en stor platsbyggd garderobsvägg av hög kvalité med bra förvaring samt plats för dubbelsäng och ett skrivbord vid fönstret.

Stor ljus välkomnande entré med bra avhängnings möjligheter och förvaring. Stort glasparti in mot vardagsrummet som gör att även härifrån har man kontakt med den imponerande utsikten. Intill ligger gäst-wc som kan lätt byggas ut, till ett ytterligare badrum, då hallen är så pass väl tilltagen.

Ljust badrum med fönster, helkaklade vita väggar och vitt klinkergolv. Stort handfat med kommod och bra förvaring. Badrumsskåp med spegeldörrar och inbyggd belysning. Rymlig duschhörna och Miele tvättpelare.

Till lägenheten finns både ett vindsförråd och ett källarförråd.

Garage finns på andra sidan gatan i grannföreningen och utan längre köer. Kostar endast 1100 kr/m, det går även att hyra parkering utomhus för 550 kr/m.

bostadsfakta

Lägenhetsnummer: 4691-00026

Pris: 11 500 000 krAvgift: 6313 kr Inkl Värme, vatten, TV från Bredbandsbolaget, anslutning samt analogt grundpaket, samt 1000 mbit internetuppkopplingAntal rum: 5 KökBoarea: 128.5 Kvm, enligt föreningen

Andelstal förening: 1.01 %

Pantsättning: Bostaden är pantsatt

byggnad

Byggår: 1962Uppvärmning: Fjärrvärme med frånluftsåtervinningHiss: Ja. Två varav en stor.Fönster: 3-glas

Energideklaration:
Utförd 2008-10-31
Energiprestanda: 92 kWh/m2

föreningen

Brf Lysbomben

Brf Lysbomben är en äkta förening som bildades 1990. Föreningen består av 210 lägenheter, varav 173 bostadsrätter, 7 hyreslägenheter som ska ses som en dold tillgång, då de kan säljas som bostadsrätter när de blir lediga. Dessutom finns 30 studentlägenheter samt 12 kommersiella lokaler. Hyresintäkterna på ca 3,8 Mkr i förhållande till föreningens räntekostnader som är på ca 800 000 kr. Så föreningen har en mycket bra ekonomi med starkt kassaflöde och amorterar i dagsläget 1,8 Mkr/ år.
Huset kallas i folkmun för Dragspelshuset alt Erlanderhuset, då Tage och Aina flyttade in i det nybyggda huset på 60-talet. Föreningen blev tilldelad utmärkelsen "Årets Bostadsrättsförening 2009" av Fastighetsägarna i Stockholm.

Grannföreningen Brf Silvieberg har en hiss från nedre delen av Fyrverkarbacken till högsta punkten, som boende i Lysbomben får utnyttja utan kostnad.

Se ytterligare information på föreningens hemsida www.lysbomben.se.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen ligger på en höjd med underbar utsikt över vattnet och Södermalm från föreningens fina gård. Föreningen har en lekplats, odlingslotter och en boulebana. Stor uteplats med grill för de boende. Föreningen månar om miljön och håller en genomgående grön profil. I föreningen finns fyra renoverade tvättstugor med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum i respektive tvättstuga. Tvättstugorna är renoverade med energieffektiva och miljövänliga tvättmaskiner. Tvättmedel (miljövänligt) och sköljmedel fylls på centralt, man behöver ej ta med eget. Vid varje port finns ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum och för långtidsförvaring finns ett cykelrum på gaveln vid uppgång 27. I 25:ans källare finns pingisbord och möjligheter att snickra i hobbyrummet. De boende disponerar också kostnadsfritt föreningens nyrenoverade gym med träningsutrustning. Vid 23:ans entré finns ett sopsorteringsrum. Det finns en övernattningslägenhet (400kr/natt) och en festlokal för 40 personer med rymligt kök och flertalet sittplatser för aktiviteter och festligheter (300kr/tillfälle).

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-tv via Com Hem (analogt grundpaket ingår i månadsavgiften). Från 1 jan 2019 ingår 1000 Mbit internet via Bahnhof.

PARKERING/GARAGE
Det finns goda parkeringsmöjligheter på gatan utanför huset. Boendeparkering tillämpas och förhyrda parkeringsplatser finns att tillgå genom kö. Plats (garage- eller p-plats) hyrs ut av grannföreningen Silvieberg. För närvarande en kortare väntetid enligt garageansvarige i föreningen. 1595 kr för garageplats och 975 kr för p-plats.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
1989/1990 Nytt värmeåtervinningssystem
1995 Stammar i källarplan bytta
2003/2004 Fasadrenovering
2005/2006 Samtliga fönster och balkongdörrar kontrollerades, justerades och vid behov tätades samt målades
2006 Renovering av hissar
2006 Renovering av samtliga tvättstugor som utrustades med nya energi- och vattensnåla tvättmaskiner och nya energieffektiva torktumlare och torkskåp
2009 Inspektion och spolning VA-stammar enligt gällande underhållsplan. Ny trappbelysning. OVK och uppgradering av värme-, ventilations- och fläktsystem
2009/2010 Renovering av allmänna utrymmen såsom entréer, våningsplan och utrymningstrappor samt ombyggnad av hissar i port 21
2012 Installation av elektroniskt passersystem, plantering av uteplatsen "Orlando", renovering av studentlägenheter enligt plan, förebyggande takunderhåll
2012-2014 Nytt källsorteringsrum, renovering motionsrum
2013/2014 Renovering och genomgång hissar
2015 Odlingslotter anläggs på prov
2016 Takrenovering samt ny solcellsanläggning.
2019 Spoling av stammar.
2019 Föreningen köpte marken.

Föreningen äger marken

Fyrverkarbacken 21, 14 tr
5 Kök
128.5 kvm boarea
6 313 kr/mån
11 500 000 kr

Visningar
Kontakta mäklaren för visning

Budgivning pågår

Ansvarig fastighetsmäklare

Intresseanmälan


Vill du veta slutpriset?
För information om hur Karlsson & Uddare behandlar dina personuppgifter, se denna sida.